

Pre-Conference AgendaPathway to Tier 1

February 25, 2024 8:00am – 5:00pm ET Hyatt Regency Hill Country | San Antonio, TX

7:00am – 8:00am	Breakfast	
Plenary Sessions		
8:00am – 8:10am	Welcome and Framing	
8:10am – 9:40am (90 Minutes)	Metrics, Best Practices of Top Performing OPOs Joint FSC/HE Speakers: Wendy Garrison, Lifeshare San Diego Sarah Oland, Midwest Transplant Network Tania Houle, Legacy of Hope Heather Osipowicz, Nevada Donor Network	
Breakouts	Hospital Engagement	Family Services
9:40am – 10:50am (70 Minute)	Grounded in the Mission Internal Stakeholder Engagement Engaging Leadership Faith Hilterbrand, Lifeline of Ohio Educate Internal Teams Heather Osipowicz, Nevada Donor Network Removing Internal Silos Michelle Reef, Mississippi Organ Recovery Agency Quality Emily McGlaughn, Legacy of Hope	Preparation of FSCs Speakers: Brett Kesselring, Gift of Hope Callie Sommer, Gift of Hope Roadmap:
10:50am – 11:05am	Break (15 Minutes)	
11:05am – 12:15pm (70 Minutes)	 External Stakeholder Engagement Engaging Hospital PI Faith Hilterbrand, Lifeline of Ohio Leadership Engagement Faith Hilterbrand, Lifeline of Ohio Heather Osipowicz, Nevada Donor Network Engaging HE Teams with Hospitals Katherine Orozco, Donor Alliance Engage Hospital with Mission Changes Tania Houle, Legacy of Hope 	FSC Development (Onboarding and Education) Speakers: Michelle Reef, Mississippi Organ Recovery Drew Toler SIM
12:15pm – 1:00pm	Networking Lunch (45 Minutes)	

Plenary Sessions		
1:00pm – 2:10pm (70 Minutes)	Developing a Best Practice Speakers: Schawnte' Williams, Life Gift Sarah Oland, Midwest Transplant Network Holding Space Exploratory Conversations: FRAT Urgent/Phone Approaches Asking for Time to Deteriorate to BD	
2:10pm – 3:20pm (70 Minutes)	Consistently Preserving the Opportunity Speakers: Schawnte' Williams, Life Gift Wendy Garrison, Lifeshare San Diego Katherine Orozco, Donor Alliance What is the process? Who do you contact internally and externally? How do you ground yourself? Self-Management	
3:20pm –3:35pm	Break (15 Minutes)	
3:35pm -5:05pm (90 Minutes)	Developing a Culture of Donation: All Teach All Learn Moderator: Michelle Reef, Mississippi Organ Recovery Brett Kesselring, Gift of Hope	